Acvand LogoAcvand LogoAcvand LogoAcvand Logo
  • صفحه اصلی
  • مقالات آموزشی
  • آموزش رایگان
  • محصولات
  • برنامه غذایی و تمرینی
  • فروشگاه
  • درباره ما
  • ورود
  • ثبت نام
0

کلسترول بالا، سلامت پایین

  • صفحه اصلی
  • مقالات
  • کلسترول بالا، سلامت پایین
تپش قلب
چه زمانی تپش قلب نگران کننده است؟
۷ دی, ۱۳۹۹
چربی سالم
این غذا های چرب را بخورید و چاق نشوید!
۷ دی, ۱۳۹۹
۷ دی, ۱۳۹۹
دسته بندی ها
  • مقالات
برچسب ها
  • علائم کلسترول بالا
  • علت کلسترول بالا
  • عوارض کلسترول بالا
  • کلسترول بالا
کلسترول بالا، سلامت پایین

کلسترول ماده مومی است که در چربی ها (لیپیدها) موجود در خون یافت می شود. در حالی که بدن شما برای ادامه ساخت سلولهای سالم به کلسترول نیاز دارد، داشتن کلسترول بالا می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

هنگامی که کلسترول بالا دارید، ممکن است در رگ های خونی خود رسوبات چربی ایجاد کنید. در نهایت، این رسوبات باعث می شود که خون کافی در رگ های شما جریان نداشته باشد. قلب شما ممکن است خون مورد نیاز اکسیژن را به میزان لازم دریافت نکند که این امر خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. کاهش جریان خون در مغز شما می تواند باعث سکته شود.

کلسترول بالا می تواند به ارث برسد، اما اغلب نتیجه انتخاب سبک زندگی ناسالم است و بنابراین قابل پیشگیری و درمان است. یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و گاهی اوقات دارو می تواند کمک زیادی به کاهش کلسترول بالا کند.

علائم

کلسترول بالا هیچ علامتی ندارد و  آزمایش خون تنها راه تشخیص کلسترول بالا است.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

از پزشک خود بپرسید که آیا باید تست کلسترول بدهید. توصیه ها برای سن اولین غربالگری متفاوت است. آزمایش مجدد معمولاً هر پنج سال یکبار انجام می شود.

اگر نتایج آزمایش شما در حد مطلوبی نباشد، ممکن است پزشک اندازه گیری های مکرر را توصیه کند. اگر سابقه خانوادگی کلسترول بالا، بیماری قلبی یا سایر عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، دیابت یا فشار خون بالا دارید، ممکن است پزشک شما آزمایش های مکرر را نیز انجام دهد.

علل

کلسترول از طریق خون منتقل می شود و به پروتئین ها متصل می شود. به این ترکیب پروتئین ها و کلسترول لیپوپروتئین گفته می شود. ممکن است شما بر اساس نوع کلسترول لیپوپروتئین در مورد انواع مختلف کلسترول چیزی شنیده باشید. آن ها هستند:

فروشگاه آکوند

لیپوپروتئین با چگالی کم.  یا کلسترول “بد”، ذرات کلسترول را به سراسر بدن شما منتقل می کند. کلسترول  در دیواره عروق شما جمع شده و آنها را سفت و باریک می کند.
لیپوپروتئین با چگالی بالا. کلسترول HDL یا کلسترول “خوب” کلسترول اضافی را گرفته و دوباره به کبد می برد.
عواملی که تحت کنترل شما هستند مانند کم تحرکی، چاقی و رژیم غذایی ناسالم به کلسترول بالا و کلسترول پایین کمک می کنند. عوامل خارج از کنترل شما نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند. به عنوان مثال، ترکیب ژنتیکی شما ممکن است سلول ها را از بین بردن کلسترول از خون به طور مثر باز دارد یا باعث تولید بیش از حد کلسترول در کبد شود.

کلسترول

عوامل خطر

عواملی که ممکن است خطر کلسترول بالا را افزایش دهند عبارتند از:

رژیم غذایی ضعیف. خوردن چربی اشباع موجود در محصولات حیوانی و چربی های ترانس که در برخی کلوچه ها و کراکرهای پخته شده تجاری وجود دارد، می تواند سطح کلسترول شما را افزایش دهد. غذاهایی که کلسترول بالایی دارند، مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب، کلسترول کل شما را نیز افزایش می دهند.
چاقی داشتن شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر شما را در معرض خطر کلسترول بالا قرار می دهد.
دور کمر بزرگ. اگر مردی با دور کمر حداقل ۴۰ اینچ (۱۰۲ سانتی متر) یا زنی با دور کمر حداقل ۳۵ اینچ (۸۹ سانتی متر) باشید، خطر شما افزایش می یابد.
عدم ورزش ورزش ضمن افزایش اندازه ذرات سازنده LDL یا کلسترول بد، باعث افزایش HDL یا کلسترول “خوب” بدن می شود که باعث آسیب کمتری می شود.
سیگار کشیدن. استعمال دخانیات به دیواره رگ های خونی شما آسیب می رساند و باعث تجمع رسوبات چربی می شود. سیگار کشیدن همچنین ممکن است سطح HDL یا کلسترول “خوب” شما را کاهش دهد.
دیابت. قند خون بالا باعث افزایش کلسترول LDL و کاهش کلسترول HDL می شود. قند خون بالا به دیواره رگ های شما نیز آسیب می زند.

ایروبیک

عوارض

کلسترول بالا می تواند باعث تصلب شرایین، تجمع خطرناک کلسترول و رسوبات دیگر در دیواره عروق شما شود. این رسوبات (پلاک ها) می توانند جریان خون را در شریان های شما کاهش دهند، که می تواند عوارضی ایجاد کند، مانند:

درد قفسه سینه. اگر عروق خونرسانی کننده قلب شما (عروق کرونر) تحت تأثیر قرار گیرند، ممکن است درد قفسه سینه (آنژین) و سایر علائم بیماری عروق کرونر داشته باشید.
حمله قلبی. در صورت پارگی یا پارگی پلاک ها، ممکن است در محل پارگی پلاک لخته خون ایجاد شود جریان خون را مسدود کرده یا آزاد شود و شریان را در پایین دست وصل کند. اگر جریان خون به بخشی از قلب شما متوقف شود ، دچار حمله قلبی خواهید شد.
سکته. مشابه حمله قلبی، اگر جریان خون در بخشی از مغز شما توسط لخته خون مسدود شود، سکته مغزی رخ می دهد.

تشخیص

یک آزمایش خون برای بررسی سطح کلسترول که به آن پانل چربی یا پروفایل لیپیدی گفته می شود به طور معمول گزارش می دهد:

  • کلسترول تام
  • کلسترول پایین
  • کلسترول بالا
  • تری گلیسیریدها نوعی چربی در خون
    برای دقیق ترین اندازه گیری ها، نه تا ۱۲ ساعت قبل از گرفتن نمونه خون، چیزی (به غیر از آب) نخورید و ننوشید

آزمایش کودکان و کلسترول

برای بیشتر کودکان، موسسه ملی قلب، ریه و خون یک آزمایش غربالگری کلسترول در سنین ۹ تا ۱۱ سالگی و آزمایش غربالگری کلسترول دیگر در سنین ۱۷ تا ۲۱ سالگی را توصیه می کند.

آزمایش کلسترول معمولاً در سنین ۱۲ تا ۱۶ سالگی اجتناب می شود زیرا نتایج منفی کاذب بیشتر در این گروه سنی وجود دارد.

اگر کودک شما سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی زودرس یا سابقه شخصی چاقی یا دیابت را دارد، پزشک ممکن است آزمایش کلسترول زودتر یا مکرر را توصیه کند.

آزمایش کلسترول کودکان

رفتار

تغییر شیوه زندگی مانند ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم اولین خط دفاعی در برابر کلسترول بالا است. اما، اگر این تغییرات مهم در سبک زندگی را ایجاد کرده باشید و سطح کلسترول شما همچنان بالا باشد، پزشک ممکن است دارو را توصیه کند.

انتخاب خاص دارو یا ترکیب داروها به عوامل مختلفی از جمله عوامل خطر فردی، سن، سلامتی فعلی و عوارض جانبی احتمالی شما بستگی دارد. گزینه های معمول عبارتند از:

استاتین ها استاتین ها ماده ای را که کبد شما برای ساخت کلسترول به آن نیاز دارد، مسدود می کند. این باعث می شود که کبد کلسترول را از خون شما خارج کند. استاتین ها همچنین ممکن است به بدن شما کمک کنند تا کلسترول را از رسوبات جمع شده در دیواره های شریان جذب کند و به طور بالقوه بیماری عروق کرونر را معکوس کند. گزینه ها شامل آتورواستاتین (لیپیتور)، فلوواستاتین (لسولک)، لوواستاتین (آلتوپروف)، پیتاواستاتین (لیوالو)، پروواستاتین (پراواچول)، روزوواستاتین (کرستور) و سیمواستاتین (زوکور) هستند.
رزین های متصل به اسید صفرا. کبد شما از کلسترول برای تولید اسیدهای صفراوی، ماده ای که برای هضم غذا لازم است استفاده می کند. داروها کلستیرامین (Prevalite)، کلسیولام (Welchol) و کلستیپول (Colestid) با اتصال به اسیدهای صفراوی به طور غیر مستقیم کلسترول را کاهش می دهند. این امر باعث می شود کبد شما از کلسترول اضافی برای تولید اسیدهای صفراوی بیشتر استفاده کند که باعث کاهش سطح کلسترول در خون می شود.

فروشگاه آکوند

مهارکننده های جذب کلسترول. روده کوچک شما کلسترول موجود در رژیم غذایی را جذب کرده و در جریان خون آزاد می کند. داروی (Zetia) با محدود کردن میزان جذب کلسترول در رژیم غذایی، به کاهش کلسترول خون کمک می کند. ازتیمایب را می توان در ترکیب با داروی استاتین استفاده کرد.
داروهای تزریقی. دسته جدیدی از داروها می توانند به کبد کمک کنند کلسترول LDL بیشتری را جذب کند که میزان کلسترول گردش خون در خون را کاهش می دهد. Alirocumab (Praluent) و evolocumab (Repatha) ممکن است برای افرادی که دارای یک بیماری ژنتیکی هستند که باعث ایجاد مقادیر بسیار بالای LDL می شود یا در افرادی که سابقه بیماری عروق کرونر دارند و عدم تحمل استاتین ها یا سایر داروهای کلسترول دارند، استفاده شود.

داروهایی برای تری گلیسیرید بالا

 با کاهش تولید کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم در کبد و سرعت بخشیدن به حذف تری گلیسیرید از خون، تری گلیسیرید را کاهش می دهند. کلسترول بیشتر حاوی تری گلیسیرید است.
نیاسین نیاسین با کاهش توانایی کبد در تولید کلسترول LDL و VLDL باعث کاهش تری گلیسیرید می شود. اما نیاسین هیچ مزیت دیگری نسبت به استفاده از استاتین به تنهایی ندارد. نیاسین همچنین با آسیب کبدی و سکته مغزی در ارتباط است، بنابراین بیشتر پزشکان اکنون آن را فقط برای افرادی که نمی توانند استاتین مصرف کنند توصیه می کنند.
مکمل های اسید چرب امگا ۳. مکمل های اسید چرب امگا ۳ می توانند به کاهش تری گلیسیرید کمک کنند. آنها با نسخه پزشک یا بدون نسخه در دسترس هستند. اگر مصرف مکمل های بدون نسخه را انتخاب می کنید ، ابتدا پزشک خود را خوب کنید. مکمل های اسید چرب امگا ۳ می توانند بر سایر داروهای مصرفی تأثیر بگذارند.

به زودی با ادامه مقاله همراهتان خواهیم بود….

آکوند

امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.

لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.

آکادمی ورزشی آکوند


ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.

اشتراک گذاری
0
فاطمه قویدل
فاطمه قویدل

موارد مشابه

دانلود و خرید بهترین سی دی پیلاتس در خانه به زبان فارسی برای بانوان
۳ اسفند, ۱۳۹۹

دانلود و خرید بهترین سی دی پیلاتس در خانه به زبان فارسی برای بانوان


بیشتر بخوانید
خرید جدیدترین سی دی ورزش در خانه برای بانوان به زبان فارسی
۳ اسفند, ۱۳۹۹

خرید جدیدترین سی دی ورزش در خانه برای بانوان به زبان فارسی


بیشتر بخوانید
دانلود و خرید بهترین سی دی ایروبیک در خانه به زبان فارسی برای بانوان
۲۹ بهمن, ۱۳۹۹

دانلود و خرید بهترین سی دی ایروبیک در خانه به زبان فارسی برای بانوان


بیشتر بخوانید
طرز تهیه کیک کشمش و کاکائو در کیک پز
۲۱ بهمن, ۱۳۹۹

طرز تهیه کیک کشمش و کاکائو در کیک پز، آیا این کیک چاق کننده ست؟


بیشتر بخوانید
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با چند راهکار ساده
۲۰ بهمن, ۱۳۹۹

خوشمزگی خوراک لوبیا چیتی با چند راهکار ساده


بیشتر بخوانید
طرز تهیه اکبر جوجه
۲۰ بهمن, ۱۳۹۹

نکات ریزی که میتونید یک اکبر جوجه بی نظیر بپزید


بیشتر بخوانید
فوت و فن های درست کردن باقالی پلو با ماهیچه به روش رستورانی
۲۰ بهمن, ۱۳۹۹

فوت و فن های درست کردن باقالی پلو با ماهیچه به روش رستورانی


بیشتر بخوانید
طرز تهیه توپک سیب زمینی سوخاری مجلسی
۱۹ بهمن, ۱۳۹۹

طرز تهیه توپک سیب زمینی سوخاری مجلسی


بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

تازه ترین ها

  • دانلود و خرید بهترین سی دی پیلاتس در خانه به زبان فارسی برای بانواندانلود و خرید بهترین سی دی پیلاتس در خانه به زبان فارسی برای بانوان
  • خرید جدیدترین سی دی ورزش در خانه برای بانوان به زبان فارسیخرید جدیدترین سی دی ورزش در خانه برای بانوان به زبان فارسی
  • دانلود و خرید بهترین سی دی ایروبیک در خانه به زبان فارسی برای بانواندانلود و خرید بهترین سی دی ایروبیک در خانه به زبان فارسی برای بانوان
  • طرز تهیه کیک کشمش و کاکائو در کیک پزطرز تهیه کیک کشمش و کاکائو در کیک پز، آیا این کیک چاق کننده ست؟
  • طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با چند راهکار سادهخوشمزگی خوراک لوبیا چیتی با چند راهکار ساده
دریافت برنامه تمرینی

آموزش رایگان

  • آموزش تخصصی بهترین حرکات تی آر ایکس برای سرشانه در منزل ویژه بانوان0
    آموزش تخصصی بهترین حرکات تی آر ایکس برای سرشانه در منزل ویژه بانوان
    ۳ اسفند, ۱۳۹۹
  • ورزش یوگا برای کمر درد0
    ورزش یوگا برای کمر درد
    ۳ اسفند, ۱۳۹۹
  • بهترین حرکات تی آر ایکس برای پایین تنه0
    ۴ نمونه از بهترین حرکات تی آر ایکس برای پایین تنه
    ۲۹ بهمن, ۱۳۹۹
  • دریافت برنامه تمرینی/بدنسازی/چربی سوزی /فیتنس برای بانوان در منزل0
    دریافت برنامه تمرینی/بدنسازی/چربی سوزی /فیتنس برای بانوان در منزل
    ۲۸ بهمن, ۱۳۹۹
  • آموزش حرکات تی آر ایکس (TRX) برای بازو در منزل0
    آموزش حرکات تی آر ایکس (TRX) برای بازو در منزل
    ۲۸ بهمن, ۱۳۹۹
برنامه غذایی
دریافت رژیم غذایی و برنامه تمرینی آنلاین...!
© 2021 Acvand Academy
0
ورود

آیا رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید؟
آکادمی ورزشی آکوند
ثبت‌نام
حساب‌کاربری ندارید؟ پس ثبت‌نام کنید!
یک حساب‌کاربری بسازید

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

تأییدیه ثبت‌نام برای شما ایمیل خواهد شد.