آشپزی حس لذت بخشی دارد مخصوصا اینکه “شله زرد” را با بهترین فوت و فون ها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید.
مواد لازم برای شله زرد نذری
برنج نیم دانه : یک پیمانه
آب : شش پیمانه
شکر : یک پیمانه
گلاب : نصف پیمانه
کره : ۲۵ گرم
زعفران دم کرده : نصف لیوان
خلال بادام : نصف پیمانه
هل : (یک چهارم قاشق چای خوری)
دارچین، خلال پسته (برای تزیین)
مراحل پخت شله زرد فوری
برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، پس از آن روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.
آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه ۱۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید، پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. اگر برنجتون نیم دانه نیود یک پیمانه بیشتر آب بریزین. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزایید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزایید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود.
وقتی برنج کاملاً پخت (حدوداً بعد یک ساعت) شکر رو اضافه کنین شکر یکم آب میندازه پس اگه آب شله زردتون یکم زیاد شد اصلاً نگران نباشید در پروسه جوشیدن و حین پخت، تبخیر میشه.
کره رو به همراه زعفرانی که با آب جوش مخلوط کردین به برنج اضافه کنین و مواد رو خوب هم بزنین تا ته نگیره.
پخت این دسر حدود سه ساعت طول میکشه وقتیکه احساس کردین غلظتش به حد مطلوب رسید، گلاب و هل را اضافه کنین و بعد از پنج دقیقه از روی شعله بردارین.
آخرش خلال های بادوم رو اضافه کنین و هم بزنین. اگر هم دوست نداشتین میتونین برای تزیین ازش استفاده کنین.
حالا شله زرد آماده ست، داخل ظرف بریزین و با دارچین و باقیمونده پودر هل و خلال بادام و پسته و گل محمدی تزیینش کنین.
فواید و خواص شله زرد کم نیست. شله زرد نوعی غذای ایرانی به صورت شلهای است که با برنج، شکر، گلاب و زعفران تهیه میشود و آن را با خلال پسته و بادام و دارچین تزیین میکنند. شله زرد یکی از غذاهای آیینی ایران است که خصوصا در روزهای سوگواری مذهبی، بعنوان نذری پخته میشود.
از دیدگاه پزشکان حکیم ایران، شله زرد غذایی لطیف شمرده میشود و هضم آن برای معده و کبد آسان است و فرآوردههای هضمی مفید آن، به آسانی در رگها و بافتها توزیع میشود. در فرآیند گوارش، پسماندهای غیرمفید زیادی بجا نمیگذارد و آن پسماندها به آسانی از بدن خارج میشوند. همچنین نیرو و قوّت آن به سرعت به اعضای بدن میرسد و سیری میآورد (البته سیری را بمدت طولانی نگه نمیدارد).
امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.
لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.
ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.